perjantai 21. joulukuuta 2012

AURA-PUNAJUURI-LAATIKKO
 Joulun herkkuihin kuuluu minun ja tyttäreni mielestä ehdottomasti Aura-punajuuri-laatikko. Sinänsä helppo tehdä, vaatii vain vähän eri aineksia ja tulee melkein kuin itsekseen! Kun saatiin tänään laatikot pois uunista, piti melkein yksi pieni laatikko ihan vain maistella, että olivatko maut kohdallaan...olivat ne!

 AURA-PUNAJUURI-LAATIKKO

1 kg raakoja punajuuria
150 g Aura-juustoa
150 g (1 prk) creme fraichea
1 dl ruokakermaa
(pippuria)

Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Tänään meni melkein tunti, että sain pilkotut punajuuret pehmenemään. Raasta punajuuret (helpoin tehdä monitoimikoneella) ja sekoita sekaan Aura-juusto murustettuna tai valmis murujuusto. Lisää purkillinen creme fraichea ja desi kermaa. Mausta halutessasi pippurilla (itse jätimme tänään pippurin pois). Laita uunivuokiin ja paista 175 C n. 45 minuuttia.
Tästä annoksesta tuli yksi 0,85 dl ja kaksi 0,5 dl vuokaa.

4 kommenttia:

  1. Ensimmäinen satsi valmistui yöllä, nam! oli pakko maistaa! Olin unohtanut ostaa cremen ja menin pelkällä ruokakermalla, hyvää oli noinkin, mutta uskon että creme syventää makua. Nyt kauppaa ostamaan cremea ja uusi satsi uuniin. Hyvää Joulua! T. Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös tehty joskus pelkällä ruokakermalla ja maku on ollut ihan hyvä, mutta creme fraiche teki siitä vielä paremman. Hyvää joulua kokkaillen sinullekin :)

      Poista
  2. Kyllä kannatti lähteä kauppaan. Creme Fraiche teki kyllä laatikosta täydellisen hyvää ja siitä tuli paljon palautetta Jouluaattona. Tätä teen muuloinkin kuin jouluna! T. Raija

    VastaaPoista
  3. Kyllä kannatti lähteä kauppaan ja lisätä creme fraichea laatikkoon. Todella hyvän lisäyksen teki ja sain siitä paljon hyvää palautetta Jouluaattona! Aion tehdä tätä laatikkoa muuloinkin kuin jouluna. Terveisin. Raija

    VastaaPoista