tiistai 11. joulukuuta 2012

TITAN TURKKARIPALAT
  Sisareni on yksi suurimpia salmiakin ystäviä, joita tiedän. Hän söisi niitä varmaan aina kun mahdollista. No, tänään odottelin Tittaa kyläilemään ja päätin yllättää hänet. Olin luvannut tehdä ruokaa, mutta sen lisäksi tein jälkkäriksi turkkaripaloja. Pohja on tehty perusmokkapala-reseptillä, johon on vain lisätty turkkaricrushia sekaan. Päällisen reseptin lainasin Kinuskikissan sivuilta ja se onnistui tosi hyvin. Täytyy tunnustaa, ettei yhtään harmittanut nuolla sekoituslastaa :)

TITAN TURKKARIPALAT

Pohja       
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
150 g sulatettua voita/margariinia
n. ½ pussia turkinpippuricrushia

Päälle
1½ dl kuohukermaa
10 Kick-salmiakkitoffee pötköä (á 19 g)

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sekaan maito ja mielellään siivilän läpi kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja turkkaricrush.
Laita uunivuokaan tai pellille ja paista 200 C n. 15 min.

Laita päällistä varten kerma ja vähän pilkotut Kick-toffeet kattilaan. Kuumenna ja sekoita koko ajan kunnes Kickit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Anna olla vielä vähän aikaa sekoitellen kunnes seos vähän sakenee. Kaada hiukan jäähtynyt seos jäähtyneen pohjan päälle, koristele esim. lumihiutaleströsseleillä ja laita jääkaappiin jähmettymään joksikin aikaa.
 Sekoittele rauhassa kermaa ja Kick-salmiakkia, kunnes seos on tasaisen mustaa ja vähän sakeaa. Muista antaa jäähtyä vähän ennen kuin levitä sen pohjan päälle.
Luin vinkin, että palat saa leikattua parhaiten, kun kostuttaa vähän veitsen terää ruokaöljyssä ja se toimi. Tosin jokaisen leikkauksen jälkeen pitää terä puhdistaa ja öljytä uudelleen. Mutta tulee siis siistejä paloja. Päällinenhän on kinuskimaisen pehmeää.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa - kaikkien salmiakin ystävien toiveuni! Kun on levittänyt tuon päällisen, voisi siihen vielä ripotella turkkaricrushia :)

      Poista