perjantai 21. joulukuuta 2012

KARJALAN PIIRAKAT
 Meillä jouluun kuuluu ehdottomasti Karjalan piirakat. Niitä syödään kinkun tai munavoin kanssa. Ja joskus ihan sellaisenaan...ehkä sipaisu voita kuitenkin. Olen vasta kerran aiemmin tehnyt niitä itse eli turvautunut aina kauppojen tarjontaan, mutta nyt tyttäreni halusi, että teemme ne itse kotona. Joten tuumasta toimeen. Ja miten ne maistuvatkin niiiiiin hyvältä itse tehtynä. Riisipuuroon olisi tosin voinut lisätä suolaa, mutta sitten ensi kerralla osaamme senkin paremmin!
 KARJALAN PIIRAKAT

Täyte
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
8-10 dl maitoa
1 tl suolaa (tai maun mukaan)

Kuori
2 dl vettä
½ tl suolaa
3½ dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

Kostutus
1 dl vettä
50 g leivontamargariinia

Keitä ensin riisipuuro pussin ohjeen mukaan. Eli kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää maito. Anna kiehua hiljakseen (mielellään haudutuskattilassa, ettei puuro pala pohjaan). Sekoittele vähän väliä. Lisää lopuksi suola. Anna puuron vähän jäähtyä.

Tee kuoritaikina sillä välin, kun puuro kiehuu. Lisää kaikki aineet monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti.
Tee taikinasta tanko ja leikkaa se 30 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja paina vähän kasaan. Laita sitä mukaa muovin alle etteivät palat kuivu. Kauli jokainen pala reilun 10 sentin kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja laita nekin muovin alle, ripottele väliin ruisjauhoja, etteivät ne tartu kiinni. Ota yksi keikko kerrallaan ja laita keskelle ruokalusikallinen riisipuuroa. Käännä reunat keskelle ja rypytä.
Paista piirakoita 275 C n. 15 minuuttia.
Kun olet ottanut piirakat pois uunista, kiehauta desi vettä ja sulata siihen margariini. Kasta piirakat seoksessa ja nostele reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Laita piirakoitten päälle myös leivinpaperi ja leivinliina, että piirakat pehmenevät.

2 kommenttia:

  1. Innostaa kokkaamaan tällainen sivu! Tätäkin pitää nyt kokeilla! T. Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin hommiin vaan, mekin päätettiin tehdä piirakoita pian lisää, sillä eihän tuollainen 30 pientä piirakkaa kauan riitä :)

      Poista