keskiviikko 5. joulukuuta 2012

JOULUINEN LUUMUKAKKU
 Tämä kakku on yksi joulunajan suosikkejani. Nopea valmistaa ja sen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen. Olen hieman muokannut Hellapoliisin sivuilta lainaamaani reseptiä, mutta makuun se ei juurikaan vaikuta. Glögin tai hyvän kahvin kanssa kahvipöydän herkku!

 



LUUMUKAKKU

Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

4 liivatetta
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
150-200 g luumumarmeladia
(sokeria tarvittaessa)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä tai glögiä


Päälle:
kermavaahtoa
kaneli-suklaa -karkkeja tai
kanelin makuisia Alku -karkkeja

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla.
Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja karkeilla. Vasemmalla kuvassa kanelilla maustettuja Brunbergin Alkukarkkeja pilkottuna ja oikealla kaneli-suklaa -karkkeja, joita saa ainakin joistain kaupoista irtokarkkihyllystä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti