sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

KANA-RENDANG
 Luin taannoin Hesarin nettiversiosta, että Indonesialainen rendang äänestettiin joskus maailman maukkaimmaksi curryksi CNN-kanavan järjestämässä kisassa. Rendang on siis mausteinen curryruoka, johon kai alunperin on käytetty naudanlihaa, mutta siitä onnistuu eri versiot mielitekojen mukaan. Itse päätin kokeilla kanaa pääraaka-aineena ja ihan nappiin meni. Nämä maut ja tämä makumaailma on niin minun juttuni! Pientä näpertelyä nämä aina vaativat, kun aineksia on vähän enemmän, mutta lopputulos palkitsee.


KANA-RENDANG

Maustetahna:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1/2 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl suolaa
3 rkl öljyä
(1 rkl sitruunaruohotahnaa)

400 g broilerin rintafilettä
öljyä
1 tlk (400 g) kookoskermaa
1 rkl soijaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
3 kaffirlimetinlehteä

1 lime

 Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja puolita kaikki. Halkaise chili ja poista siemenet. Raasta inkivääri. Laita ainekset kulhoon ja lisää päälle kurkuma, suola ja öljy (sekä halutessasi sitruunaruohotahna). Hienonna tehosekoittimella tahnaksi ja laita pieneen kattilaan. Voit lisätä vähän öljyä, jos tahna on kovin kuivaa. Kuumenna varoen ja sekoittele koko ajan. Kun tahna on kuumentunut ja mausteet "heränneet" lisää päälle kookoskerma, soija, sokeri, suola ja kaffirlimetinlehdet. Laita levy pienelle ja anna hiljalleen porista.
 Leikkaa rintafileet pienemmiksi paloiksi ja paista öljyssä pintaan väriä ja laita sitä mukaan kattilaan kookoskermaan. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia ja keitä sillä välin lisäksi riisiä ja kasviksia. Purista lopuksi sekaan puolen limen mehu ja laita puolikkaan limen lohkoja tarjolle, että niistä voi halutessaan puristaa lisää mehua ruoan päälle.
Kattilasta tulee huumaava tuoksu ruoan poristessa liedellä.
Mahtavia makuja!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti