torstai 6. joulukuuta 2012

AURA-PUNAJUURIKEITTO
 Tämä kauniin värinen keitto on ollut jo pitkään mielessäni keittopäiviä ajatellen. Useimmiten tulee tehtyä porkkanasosekeittoa sen nopeuden ja helppouden vuoksi. Tänään tartuin kuitenkin tähän Valion reseptiin ja haasteeseen. Kertakäyttöhanskat käteen ja punajuuria kuorimaan. Punajuurien keittäminen vie yllättävän kauan aikaa näin talvella ainakin. Itse keitin keittoa noin tunnin verran ja siitä huolimatta kesti keiton soseuttaminen aika pitkään. Maku oli kuitenkin ihana, yhtä aikaa suolainen ja vähän makea. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
AURA-PUNAJUURIKEITTO
 
750 g punajuuria
1 iso punasipuli (tai tavallinen)
n. 1 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
1 tl pippurisekoitusta
1 rkl sitruunamehua
1 pss (150 g) Aura-juustomurua
2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa
 
Pinnalle
hienonnettua persiljaa
 
Kuori ja paloittele punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippurisekoitus ja sitruunamehu. Keitä n. 40 min tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Lisää AURA muru, ruokakerma ja hunaja. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes juusto sulaa.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Ripota persiljaa valmiin keiton pinnalle. Tarjoa leivän kera.
 
 

          
 
     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti