lauantai 20. huhtikuuta 2019

KARAMELLISOITU SIPULIPIIRAKKA
 Arki-illat kotona ovat itselleni välillä yhtä tuskaa. Ai miten niin! No kun yritän olla menemättä keittiöön, koska se tietää lopputulemaltaan syömistä. Niin, ensin tutkin kaappeja, sitten lueskelen reseptejä, seuraavaksi alan leipoa - ja lopuksi syön. 

 Tähän piirakkaan houkuttimena olivat Valion reseptisivut. Näin siellä tällaisen karamellisoidun sipulipiirakan kuvan ja suorastaan singahdin keittiöön 😂. Pohjan yritin tehdä terveellisemmäksi kuin normaali "paljon rasvaa ja valkoisia vehnäjauhoja" -pohja. Ja muutenkin tuttuun tapaan vähän tuunailin ohjetta. Tulipa ihanan pehmeä täyte ja kaikin puolin tosi herkullinen piirakka.

KARAMELLISOITU SIPULIPIIRAKKA

Pohja
100 g margariinia
1 1/2 dl kolmen viljan sämpyläjauho
1/2 dl kauraleseitä
1 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kylmää vettä

Täyte
2 kananmunaa
2 dl (1 prk) juustokermaa
1 prk creme fraichea
1/2 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Päälle
1 sipuli
1-2 punasipulia
2 rkl öljyä/voita
1 rkl sokeria

 Kuori ensin sipulit ja leikkaa ne ohuehkoiksi renkaiksi. Laita isoon pannuun voi tai öljy ja laita sipulirenkaat paistumaan miedolla lämmöllä kannen alle reiluksi viideksi minuutiksi. Ripottele päälle sokeri, käännä renkaat varovasti, että ne pysyisivät koossa ja anna olla pannulla vielä viitisen minuuttia ilman kantta.
 Sekoita pohjan ainekset nyppimällä lukuunottamatta vettä. Kun seos on murumainen, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa, johon laitoin leivinpaperia).
 Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Nostele sipulirenkaat pannulta tasaisesti täytteen päälle.
 Paista 200 C uunissa n. 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti