sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

MÄTIMOUSSE
 Kevät ja parsa-aika on käsillä ja taas kerran mietin, että mitä parsan kanssa. Hollandaise on vakiojuttu, mutta tällä kertaa sain sen juoksettumaan oikein kunnolla. Onneksi mies on joustavaa sorttia ja sanoi vain, että samalta se maistuu vaikka koostumus onkin vähän eri. Eli en alkanut kastiketta uudestaan värkkäämään.

 Mutta sitten SE juttu. Päädyin nimittäin tekemään mätimoussea parsan oheen. Ihan nappivalinta! Tämänkertaista moussea vähän tykitin myös liivatteella, mutta se ei olisi ollut edes välttämätöntä eli sen voi hyvin jättää pois. Tämä mousse oli ihanan pehmeän makuista ja mätiä voi jokainen laittaa oman makunsa mukaisesti enemmän tai vähemmän.

 Kokonaisuus - parsa, hollandaise, katkaravut ja mätimousse - toimi tosi hyvin. Tiristys limenmehua vielä katkarapujen päälle ja teelusikallinen mätiä moussen kera - makunautinto oli peukutusten arvoinen!
Juomana raikas Prosecco kuului ehdottomasti nautinnon huipentumaan!
Itse mietin, että tämä olisi  myös pääsiäiseen sopiva alkuruoka!

MÄTIMOUSSE

1 dl kuohukermaa
3 rkl smetanaa
3 rkl kirjolohen mätiä
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
1 liivatelehti
2 rkl sitruunamehua

 Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään siksi aikaa, kun teet muun valmistelun (voit siis jättää liivatteen poiskin). 
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen smetana. Vatkaa sekaisin. Lisää mäti, suola ja mustapippuri sekä silputtu ruohosipuli. Sekoita.
 Kuumenna sitruunamehu ja lisää sekaan puristettu liivatelehti. Sekoita ja anna vähän jäähtyä.
 Kaada sitruuna-liivateseos mätiseoksen sekaan ja sekoita samalla. Laita seos kylmään jähmettymään noin pariksi tunniksi.
 Tästä annoksesta riittää mätikvenellejä (eli noita parin ruokalusikan avulla tehtyjä soikioita) aika monta. Ehkä 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti