keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

KIKHERNE-BATAATTIVUOKA
 Arkiruokaa-sarjaan löytyi tällä kertaa Lily-blogeista uusi kokeilun arvoinen tuttavuus eli kikherne-bataattivuoka. Kasvisruokia tekee muutenkin mieli aina kokkailla, saati sitten sellaisia, joita ei ennen ole syönyt. Uunista otettuna tämä vuoka tuoksui hämäävästi lasagnelta. Ehkäpä se oli tuo juustomäärä yhdistettynä tomaattimurskaan. Maku oli myös herkullinen ja valtavasta annoksesta söi ihan mielellään useampanakin päivänä. Tuunattu versio löytyy siis tästä alta, vaihdoin mm. perustomaattimurskan chilillä maustettuun.


KIKHERNE-BATAATTIVUOKA

1 bataatti (n. 600 g)
1 tlk kikherneitä
2 kevätsipulia
2 porkkanaa
1 tlk chili-tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
1 pkt feta-juustoa
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
pari reilua kourallista juustoraastetta

 Valuta kikherneet. Pilko kevätipulit pieniksi ja kuori ja raasta porkkanat.
 Freesaa isolla paistinpannulla öljyssä sipuleita porkkanaraastetta sekä murskattua valkosipulia vähän aikaa. Lisää kikherneet, tomaattimurska ja kerma. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista vähän aikaa.
 Kuori ja kuutioi sillä aikaa bataatti aika pieniksi paloiksi.
 Laita reilun kokoiseen uunivuokaan ensin bataattikuutiot ja kaada sitten päälle tomaatti-kikherneseos. Sekoittele sekaisin.
 Murenna päälle fetajuusto ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.
 Paista 200 C uunissa n. 40 minuuttia.

Sekoita ainekset vuoassa.
Ja päälle reilusti juustoraastetta. Olen sanonut ennenkin, että minun kouralliseni ovat tosi reiluja.
Vuoka tuli tosi täyteen ja uunissa paistuessaan vuoka vielä poreili ja roiskui aika tavalla.
Likainen uuni ja herkullinen tuoksu oli tuloksena.
Ihanasti rapeutunut juustoraaste kaiken pinnalla oli piste iin päällä. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti