maanantai 22. huhtikuuta 2019

PÄÄSIÄISEN KINDER-TORTTU
 Pääsiäisen vapaapäivät houkuttelevat keittiöön ja mielessä tietysti myös jotain makeaa. Oma vähähiilarinen ruokavalioni saa väistyä pyhien ajaksi suosiolla ja koko ruokavarasto on käytössä.
 Meillä kotona -sívustolta löytyi tämä herkullisen oloinen kääretorttu ja päätin kokeilla sitä.  Puolitin tosin määrät ja vähän muokkailin, mutta pääasiassa noudatin alkuperäistä ohjetta. Ihanan muhkea ja hyvänmakuinen kääretorttu, jota kannattaa tehdä muulloinkin kuin pääsiäisenä.


KINDER-TORTTU

2 munaa
3/4 dl sokeria 
1/2 dl perunajauhoja 
2 rkl kaakaojauhetta 
1 tl vaniljasokeria 
1/2 tl leivinjauhetta 
Täyte
100 g valkosuklaata  
200 g tuorejuustoa 
1 dl kuohukermaa 
1 rkl sitruunamehua 
Kuorrute
1/2 dl kuohukermaa 
70 g tummaa suklaata  
Koristeluun
valkosuklaata 
Kinder minimunia

 Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
 Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
 Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se pohjan päälle, jotta pohja ei kuivu (hyvä vinkki!).
 Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt (itse täytin tortun samantien, koska täyte oli sen verran tymäkkää).
 Täytä kääretorttu ja rullaa se leivinpaperin avulla. Nosta kääretorttu jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
 Valmista suklaaganache hienontamalla suklaa ja kaada päälle kiehautettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kääretorttu. Rouhi kääretortun pintaan valkosuklaata tai sulata vähän valkosuklaata ja pursota "pajunkissoiksi" ja koristele minimunilla.


Pääsiäisen aikaan käytän aina ihania Villeroy&Bochin lautasia, jotka ovat kauniin värisiä ja tehdyt pääsiäistä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti