lauantai 2. maaliskuuta 2019

VÄHÄHIILARINEN OMENAPIIRAKKA
  Viikonloppu ja kahviaika lähestyy. Ja mieli tekisi jotain hyvää kahvin kanssa. Ja muutenkin askel vetää keittiöön. No etten heti heittäisi hukkaan hyvin alkanut ruokavalion kevennystä, päätin (siis olen aika paljon päättänyt viime aikoina, huomaan) tutkia kevyempiä vaihtoehtoja leivontaankin.

 Minulla ei ole kotona mitään erilaisia makeutusaineita sokerin korvikkeeksi, eikä muitakaan kovin erityisiä aineksia. Piti siis soveltaa vähän. Tämä piirakka syntyi siis muutaman eri reseptin tuunauksena ja piirakasta tuli ihanan pehmeää ja kuohkeaa. Sain myös käytettyä viime kesän runsasta omenasatoa eli kaivoin pakastimesta valmiiksi viipaloituja omenoita pussillisen.
 En osaa laskea tämän piirakan hiilareita, mutta uskon, että vähemmän kuin tavallisissa piirakoissani ennen tätä.


VÄHÄHIILARINEN OMENAPIIRAKKA

100 g margariinia tai voita
1/2 dl intiaanisokeria (tai jotain muuta ruskeaa sokeria tai makeutusjauhetta)
200 g mascarponejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunaa

1/2 dl kauraleseitä
2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljauutetta
1 hapan omena 
kanelia

 Laita kulhoon rasva, sokeri, juusto ja rahka. Sekoita vatkaimella. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää kauraleseet ja mantelijauhe, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Sekoita. Lisää kardemumma ja vanilja. Sekoita.
 Laita taikina piirakkavuokaan lusikan tai nuolijan avulla.
 Kuori omena ja viipaloi se. Laita viipaleet taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia. (Tai jos olet ollut viime kesänä ahkera pakastaja, kaiva pakkasesta valmiiksi viipaloituja omenasiivuja.)
 Paista piirakka 200 C uunissa n. 25-30 minuuttia. Laita päälle leivinpaperia, jos piirakka näyttää ruskistuvan liikaa.
 Tarjoile vähähiilarisen jäätelön tai kermavaahdon kanssa (sekoita kermavaahtoon vähän vaniljauutetta ja vähän intiaanisokeria tai jotain makeutusjauhetta)
Viime kesän omppujen hirmusatoa on pakkasessa vielä runsaasti.
Taikinasta tulee helposti lusikalla levitettävää.
Asettele omenaviipaleet kauniisti piirakan pinnalle ja ripottele vähän kanelia päälle.
Valmis piirakka on kuohkeaa ja hyvän makuista.
Päiväkahville, olkaa hyvä!
Pehmeää ja hyvää, kermavaahtoa piirakan kanssa. Maistuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti