keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

LÄMMIN KASVISSALAATTI
 Tein kiinalaista ruokaa possun sisäfileestä tällä kertaa eli Hoisin-possua, johon tuli porsaan lihan lisäksi mm. herkkusieniä ja cashew-pähkinöitä. Ihania makuja ja yleensä tämän ruoan lisäksi tulee keitettyä joko riisiä tai nuudeleita. Tällä kertaa päädyin kuitenkin tekemään terveellisen, vähähiilarisen ja niin hyvän makuisen lämpimän kasvissalaatin. Sitä olisi voinut syödä ihan sellaisenaankin, sillä jotenkin tässä kombinaatiossa kasvikset pääsivät oikeuksiinsa.
 Kuvia ei tullut otettua kuin tuo yksi, sillä nälkä oli aikamoinen ja piti päästä äkkiä ruoan kimppuun!

LÄMMIN KASVISSALAATTI 2:lle 

1/2 kesäkurpitsa
1 pienehkö parsakaali
n. 100 g vihreitä papuja
1/2 punainen suippopaprika
öljyä
sormisuolaa
sitruunamehua

 Leikkaa pavuista päät pois, puolita pavut ja laita kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Kaada vesi pois.
 Pilko parsakaali sopivan kokoisiksi kukinnoiksi ja kiehauta noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa kiekoiksi. Puolita kiekot.
Leikkaa suippopaprika renkaiksi.
 Kaada kaikki kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle vähän öljyä ja sekoittele, että öljy leviää tasaisesti kasviksiin. Ripottele vielä päälle sormisuolaa.
 Paista 200 C uunissa noin 20 minuuttia (voit ottaa nopeammin pois, jos haluat, mutta voit myös antaa olla vähän pidempään - tässä aika ei ole niin tärkeää).
 Ota pois uunista ja purista päälle vähän sitruunamehua (noin puolikas sitruuna riittää, jos et halua tosi sitruunaista...). Ja sen jälkeen: syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti