maanantai 11. maaliskuuta 2019

AURINKOISEN PÄIVÄN AURINKOINEN SALAATTI
 Kevätaurinko tuo mieleen raikkaat ruoat ja ihanat värit. Ja terveellisyyden. Näitä lähdin metsästämään, kun  päädyin paahtamaan punajuuria uunissa salaatin yhdeksi ainesosaksi.
 Ja kevättalven ykkösjuttu on ollut myös veriappelsiinit - kirpeän makeat ja kauniin punaoranssit. Jotain piti saada myös tasoittamaan kirpeyttä, joten päätin repiä mukaan mozzarellaa. Ja rapeutta pähkinöistä. Olipa ihan superhyvä kokonaisuus, jota tulee varmasti tehtyä toistekin.

AURINKOINEN SALAATTI VERIAPPELSIINISTA

1-2 punajuurta / ruokailija
öljyä
sormisuolaa
cashew-pähknöitä
salaattia
1/2 palloa mozzarellaa / ruokailija
1 pieni veriappelsiini / ruokailija
balsamiviinikastiketta

 Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele punajuurille öljyä ja sormisuolaa.
 Paahda 225 C uunissa n. 30-45 minuuttia punajuurten koosta riippuen.
Paahda cashew-pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla vähän aikaa, kunnes niihin tulee vähän väriä.
 Revi lautaselle reilusti salaattia. Nostele päälle punajuurilohkoja ja revi mozzarellasta paloja.
 Kuori veriappelsiinit ulkoreunan kalvoja myöten ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Laita kiekot salaatin päälle ja ripottele myös pähkinöitä.
 Kaada lopuksi ohuena nauhana balsamico-kastiketta kaiken päälle ja nauti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti