tiistai 5. maaliskuuta 2019

NAUDANLIHAPATA
 Mietin töiden jälkeen kaupassa käydessäni, että miksi pitkään haudutettavia ruokia tulee yleensä tehdyksi vain viikonloppuisin. Ja samalla päätin, että höpsis, arkenakin voi haudutella. 

 Tällaisen ruoan valmistukseen ei mene kovin kauaa aikaa - siis itse näpertelyyn - vain uunissa oleminen on aikaa vievää. Mutta mietipä, että huomenna töistä tullessa on ruoka valmiina! Paitsi, jos nälkä yllättää vielä myöhemmin illalla ja haluat vähän maistella suoraan uunista otettavaa höyryävää lihapataa. Ihan pakko oli maistaa yksi rapsakka lihan pala. Taivaallista!

NAUDANLIHAPATA

n. 800 g naudan ulkopaistia
2 sipulia
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
voita/margariinia/öljyä paistamiseen
vettä
(lihaliemikuutio)
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 laakerinlehteä

 Pilko paisti sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit ja porkkanat ja palsternakka ja lohko nekin.
 Paista liha pikaisesti pannulla pienissä erissä siten, että se ruskistuu, muttei vielä kypsy. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada lihat sitä mukaa pataan, kun saat ne ruskistettua. Huuhtele pannu aina vedellä ja kaada vesi pataan lihojen päälle. Tee näin joka paistokerran jälkeen. Jos haluat lisää  makua lihaliemestä, sekoita se viimeiseen huuhteluveteen ja kaada vasta sitten pataan.
 Lisää pataan lihojen kanssa kasvikset ja sekoita. Laita pataan vettä niin paljon, että lihat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
 Lämmitä uuni ensin 225 asteeseen. Laita pata uuniin ja vähennä lämpö 175 asteeseen samantien. Anna hautua pari tuntia tai vähän yli. Katso välillä, ettei neste vähene liikaa. Pinnalla olevat lihat saavat kyllä vähän ruskettua ja rapsakoitua.
 Tarjoile keitettyjen perunoiden tai makaronin kanssa tai syö sellaisenaan.

Tämän padan kanssa ei tarvitse välttämättä mitään perunalisukkeita. Itse söin tätä sellaisenaan ja mies nappasi oheen pari vaaleaa leipäpalaa. Helppoa! Voit toki keittää lisäksi perunaa tai makaronia.
Meillä taistellaan aina pinnalla olevista, rapeista lihanpaloista, miten teillä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti