sunnuntai 12. lokakuuta 2014

TULISTA KANAA PAD THAI
 Tänä viikonloppuna en ole paljon "päässyt" keittiöön. Eilen olimme juhlistamassa sisaren tyttären nimipäiviä ja tyttären syntymäpäiviä syömällä ravintolassa ja sen jälkeen kahveilla ja seitsemän sortin leivonnaisilla vanhempiemme luona. Sinne olivat kaikki leiponeet jotain minua lukuunottamatta.
Tänään oli sitten poikamme vuoro hemmotella meitä. Hän lupasi tehdä meille herkullista thaimaalaista kanaa. Opiskelijat syövät ja kokkaavat nykyään paremmin kuin me aikoinaan. Silloin tuli tehtyä lämpimiä leipiä joka välissä ja siinä kaikki. Nyt tuntuu, että nuorilla on into ja taito tehdä mitä vaan.
Saimme siis tulisen ripauksen thaimaalaisia makuja sunnuntain huipennukseksi ennen kuin opiskelijamme lähti taas kohti Vaasaa.
KANAA PAD THAI

500 g kanaa
3 rkl soijaa

Kastike:
1½ rkl tamarinditahnaa
1 dl lämmintä vettä
4 rkl kalakastiketta
5-6 rkl ruokokidesokeria
ripaus rouhittua valkopippuria

6 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
öljyä

150 g mungpavun ituja
cachew-pähkinöitä
1 lime
(korianteria)
1 pkt (250 g) leveitä riisinuudeleita

Leikkaa kanat pieniksi paloiksi veitsellä (jos eivät ole valmiita suikaleita). Sekoita kanoihin soija. Anna maustua vähän aikaa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita odottamaan sivuun.
Silppua valkosipulit ja chilit pieniksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota silppuja vähän aikaa. Lisää kananpalat ja paista kypsiksi. Kiehauta saman aikaisesti nuudelit kattilassa al denteksi, valuta, huuhtele kylmällä vedellä pikaisesti ja anna odottaa.
Kaada kastike kananpalojen päälle, sekoita ja kaada sekaan nuudelit. Sekoita kahdella paistolastalla nostellen sekaisin. Annostele lautasille. Rouhi päälle cashew-pähkinöitä ja leikkaa lime neljään osaan. Purista annosten päälle limen mehua. (Koristele korianterilla, jos on).  

2 kommenttia: