lauantai 18. lokakuuta 2014

KUHAA YRTTIPEDILLÄ JA KROSSATTUA PERUNAA
 Viinilehden viikon vinkkiresepti tuli tällä kertaa Etelä-Afrikkalaisen Rieslingin synnyttämän kalaruoan innoittamana. Kuhaa tai siikaa yrteillä, fetajuustolla ja pinjansiemenillä hunnutettuna ja lisänä krossattua perunaa. Aika hauskaa, kun kotona on kaksi aikuista ja ruokaa voi taas tarkastella uudelta näkökulmalta ja annoskoot ovat myös aika pieniä. Tämä lauantai kului siis ensin aurinkoisena lehtien haravointina ja talven callunoitten istutuksena ja sen jälkeen olikin keittiörupeaman vuoro.
Riesling ja kalaruoka ensin, jälkiruokana rosé kuohuviini ja aitovaniljainen jäätelö - rauhallinen lauantai ja kynttilän valo, viikonlopun rentoutuminen parhaimmillaan! 
Viinilehden arvio tästä uutuusviinistä; "Etelä-Afrikan Elginin viinialueelta Alkon hyllyille saapunut eloisa riesling-viini. Sen puhdaspiirteisen raikas tuoksu viestii vihreästä omenasta, karviaisesta ja sitrusmaisista vivahteista. Siinä on jopa hieman ruutisiakin vivahteita. Lähes kuiva maku on sekin puhdaspiirteinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hunajamelonia, kypsää aprikoosia, persikkaa ja makeiden mausteiden vivahteita. Maun suutuntuma on lähes öljyinen, mutta hyvin napakka hapokkuus tuo viinille sen kaipaamaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, mineraalisen jälkivaikutelman."
YRTTINEN KUHA (täyte n. 1-2 fileelle)

n. 1 kuhafile/ruokailija
suolaa ja valkopippuria
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen rucolaa
kourallinen pinjansiemeniä
1 rkl öljyä
1 salottisipuli
n. 50 g feta-juustoa
n. 2-3 rkl ruokakermaa

Irrota nahka ja ruodot kuhafileistä. Ripottele suolaa ja valkopippuria fileille ja laita ne kylmään noin tunniksi ainakin. Aloita ruoan laittaminen krossatuista perunoista tämän jälkeen ja sitten:
Silppua lehtipersiljat ja rucolat saksilla vaikka lasissa pieniksi.
Silppua salottisipulit pieniksi.
Paahda pinjansiemeniä vähän aikaa kuivalla pannulla. Siirrä sivuun. Kuumenna öljy  ja kuullota salottisilppua vähän aikaa.
Sekoita silputut yrtit, vähän jäähtyneet sipulit, pinjansiemenet ja murennettu feta keskenään. Lisää kermaa ja sekoita tahnaksi.
Lisää yrtti-feta-tahna kalafileen/-fileiden päälle ja paista 200 C uunissa n. 15 minuuttia.


KROSSATTU PERUNA

n. 2-3 jauhoista perunaa/ruokailija
½ kananmunaa/ ruokailija
kourallinen tilliä/ kaksi ruokailijaa
suolaa
nokare voita

Keitä pestyt perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Keitä kanamunat kypsiksi. Silppua tilli pieneksi silpuksi. Kuori perunat ja munat. Murskaa perunat ja munat haarukalla, sekoita niihin voi ja tillisilppu. Mausta suolalla.
Tarjoa yrttisten kuhafileiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti