maanantai 6. lokakuuta 2014

SIIDERINEN MANSIKKASORBETTI
 Jälkiruoka kruunaa nautinnon ei ole mitään sananhelinää vaan ihan totta. Oli ruoka sitten raskas tai kevyt, mausteinen tai aika neutraali, pieni makea jälkiruoka täydentää ruokailun. Kun illan pääruokaan sai liitettyä siiderin, täytyi se saada myös jälkiruokaan. Tähän voisi käyttää myös kuohuviiniä, mutta avattu siideri huuteli pöydällä, joten tänään mentiin sillä. Helppo, vaivaton, nopea, herkullinen - tarvitseeko muita houkuttimia lisätä!

SIIDERINEN MANSIKKASORBETTI

½ l pakastemansikoita
3/4 dl sokeria
½ limen mehu
1 dl kuivaa omenasiideriä

Lisää monitoimikoneeseen tai blenderiin mansikat, sokeri, limen mehu ja siideri. Pyöräytä tasaiseksi. Laita pakastimeen vähintään 30 minuutiksi tai kunnes olet valmistanut ja tarjoillut ruoan. Tarjoile smetanakastikkeen kera.

SMETANAKASTIKE

1 dl smetanaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes tarjoilet sorbetin. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista, tätä täytyy testata tässä joku päivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa - ja ehdottomasti tuon smetana-kastikkeen kanssa!

      Poista