maanantai 20. lokakuuta 2014

ANNIN TURKEYBURGER
 Nuoriso piipahtelee tuon tuostakin kotiin meitä ilahduttamaan. Tietysti jo pelkällä olemassa olollaan, mutta myös muuten. Maanantai-illan töistä paluun kruunasivat tyttären tekemät kalkkunahampurilaiset. Sämpylät olivat kauppatavaraa, mutta ihana tuoksu paistuvista pihveistä houkutteli pöydän ääreen. Vähärasvaisesta kalkkunan jauhelihasta saa hyviä pihvejä ja vähän vaihtelua perushampurilaisiin. Mukavaa alkuviikkoa kaikille! 
ANNIN KALKKUNAHAMPURILAISET

400 g kalkkunan jauhelihaa
1 salottisipuli
1 solovalkosipuli (tai pari kynttä)
1 muna
n. ½ dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl currya
n. ½ tl rouhittua valkopippuria
öljyä tai margariinia paistamiseen

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota halutessasi vähän aikaa pannulla. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Lisää korppujauhoja, jos näyttää, että "taikina" jää liian märäksi. Taputtele n. 6 pihviä odottamaan ja paista muutama kerrallaan kauniin ruskeiksi.
Tarjoa hampurilaissämpylän välissä esim. salaatin, tomaatin, juuston ja hampurilaiskastikkeen kanssa. Väliin sopisi tomaatin asemesta myös esim. ananasrengas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti