lauantai 25. lokakuuta 2014

BUTTER CHICKEN JA CHAPATI-LEIPÄ
 Pitkästä aikaa leppoisa lauantai ilman ennakolta sovittua ohjelmaa. Rauhallinen aamiainen, pientä shoppailua, kotikatsomossa 3D-leffa, herkkuja, päikkärit... ja sen jälkeen olikin energiaa taas viettää aikaa keittiössä. Olen jo pidemmän aikaa ollut suunnittelemassa Butter chickenin tekemistä ja nyt se sitten toteutuikin. Resepti on ihan pienillä muunnoksilla Mukana Maku -blogista. Habanerokitchenin jo kesällä bloggaama chapati-leipä on toinen listallani odottanut, tänään toteutukseen päässyt osa ateriaa.
Butter chickenin täyteläiset maut yhdistettynä riisiin ja chapatiin tekivät lauantain ateriasta täydellisen. Kannatti viettää tovi kokkaillen.
Ruoan valmistus kannattaa aloittaa kanan marinoinnilla, sen jälkeen tehdä leipätaikina ja sitten aloittaa kastikkeen tekeminen. Sillä tavoin kaikki valmistuu suurin piirtein yhtä aikaa ja kokki pääsee pöytään samaan aikaan muitten kanssa. Siis nauttimaan!
BUTTER CHICKEN

n. 400 g broilerin fileitä
marinadi:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
kastike:
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 solovalkosipuli (tai 2-3 kynttä)
1 tl sitruunamehua
30 g voita
3 tl inkivääritahnaa
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa (eli jeeraa)
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 laakerinlehti
200 g paseerattua tomaattia
1 tl hunajaa
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
Lopuksi
20 g voita

Pilko kanat, sekoita marinadin ainekset, lisää kanat marinadin sekaan ja laita jääkaappiin marinoitumaan siksi aikaa, kun teet leipätaikinan ja aloitat kastikkeen tekemisen (tai voi olla marinoitumassa vaikka seuraavaan päivään).
Pilko sipuli pieneksi, samoin valkosipuli. Sekoita pienessä kipossa mausteet sekaisin. Kuullota öljyssä sipuli kunnolla pehmeäksi. Lisää sekaan sitruunanmehu, inkivääritahna, valkosipuli, mausteet, laakerinlehti ja voi. Sekoittele pari minuuttia, että mausteiden maut irtoavat.
Lisää paseerattu tomaatti ja hunaja ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Voit siirtää kastikkeen tässä vaiheessa pannulta kattilaan.
Lisää seuraavaksi ruokakerma ja anna kiehua taas n. 10 minuuttia.
Paista marinoidut kanat öljyssä (laita ne pannulle marinadien kanssa). Siirrä kanat sitä mukaa, kun olet paistanut, kastikkeen sekaan. Lisää n. 20 g voita. Anna poreilla hiljakseen 10-15 minuuttia.
Kauli ja paista sillä aikaa leivät.

CHAPATI -LEIPÄ

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
n. 1½ dl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tee "tiukka" taikina. Laita se jääkaappiin muovikelmussa n. tunniksi (tai siksi aikaa, kun valmistelet kanaruokaa).
Ota taikina, muotoile se pötköksi, leikkaa siitä 10 palaa ja kauli palat ihan ohuiksi jauhojen avulla. Taikina on aika hyväsitkoista, joten sen saa kaulittua rikkoutumatta tosi ohueksi.
Kuumenna pannulla tilkka öljy-margariiniseosta ja paista leivät pannulla n. minuutin/puoli.


2 kommenttia: