sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

PUNAJUURICANNELONIT
Sain kollegaltani Tiinalta kasvisruokareseptin ja tänään oli siis kokeilun vuoro. Pidän tosi paljon pastaruoista ja cannelonit ovat yksi suosikkini. Vaivalloisia valmistaa, mutta herkullisia syödä. Tähän täytteeseen tuli punajuuria ja Koskenlaskija pyöristää mukavasti niiden makua.
Tein ruoan lisäkkeeksi salaatin ja tyttäreni täytti pieniä herkkusieniä ruohosipulituorejuustolla ja laitoin ne uuniin loppuajaksi cannelonien kanssa.
 
PUNAJUURICANNELONIT
 
16 kpl pastaputkia
 
500 g punajuuria
1 omena
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 dl vettä
1 tl timjamia
½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
125 g (½ pakettia) koskenlaskija sulatejuustoa
1 tl oreganoa
 
Kastike
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
125 g koskenlaskija sulatejuustoa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
 
Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli ja paista sipulisilppu öljyssä. Lisää sekaan punajuuri-omenaraaste ja paista hetki. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 15 min. Lisää joukkoon sulatejuusto ja oregano.
Valmista kastike. Kiehauta jauhot voissa, lisää maito vähitellen ja keitä hetki. Lisää joukkoon sulatejuusto ja mausteet.
 
Täytä pastaputket punajuuriseoksella pikkulusikan avulla ja lado ne uunivuokaan. Valuta juustokastike päälle siten, että cannelonit peittyvät. Paista 200 C uunissa noin puoli tuntia.



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti