lauantai 6. huhtikuuta 2013

KRISTAN JUUSTO-PEKONIKEITTO
ja muita herkkuja lauantai-iltaan
  Ihanaa tämä blogin pitäminen, sillä sen seurauksena olen myös saanut uusia reseptejä ystäviltäni. Tänään oli vihdoin sopiva hetki kokeilla Kristan keittoa ja turhaan ei siitä tullut kehuja ennakkoon. Sitä paitsi, kuka tietää jonkun pahan ruoan, joka on tehty pekonista - en minä ainakaan. Tässä keitossa, jonka tänään tein alkuruoaksi, on tosi ihana maku ja jossain tekemisen vaiheessa mietin, miksi tätä ei ole soseutettu, mutta sille ei tosiaankaan ollut tarvetta. Herkullinen yhdistelmä tuli omenasta, purjosta ja pekonista kuorrutettuna juustolla...aah!

Pääruoaksi meillä tehtiin tiikeriravun pyrstöjä, jotka marinoitiin öljyssä, limen mehussa, valkosipulissa ja chilissä. Marinoinnin jälkeen ne paistettiin nopeasti öljyssä pannulla. Niitten kanssa oli riisiä ja paria eri salaattia ja juomana alku- ja pääruoan kanssa hyvää chardonnayta. 

Jälkiruokana oli tänään ihanan pehmeää Gouda-juustoa, keksejä ja viinirypäleitä täyteläisen Rioja-punaviinin kanssa.
JUUSTO-PEKONIKEITTO
 
170 g (1 pkt) pekonia
2 vihreää omenaa
10 cm purjoa
2-3 valkosipulin kynttä
1 tl currya
7 dl vettä
2 lihaliemikuutiota (tai 2 rkl härkäfondia)
2 dl ruokakermaa
3 dl rasvatonta maitoa (tai 5 dl punaista maitoa)
200 g sulatejuustoa (esim. Olympia)
vähän mustapippuria
(suolaa)
 
Leikkaa pekonit saksilla pannulle ja paista rapeiksi. Kaada kattilaan. Freesaa pannulla tilkassa öljyä kuutioidut omenat, renkaiksi leikatut purjot sekä pilkotut valkosipulin kynnet. Mausta currylla ja kaada kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot tai fondi ja keitä 10-20 min miedolla lämmöllä.
Lisää kerma-maito (tai maito) sekä sulatejuusto. Anna juuston sulaa. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja lisää suolaa, jos tuntuu siltä.
Kuumenna, älä kiehuta.


 Pääruoan värit saivat ruoan maistumaan vielä paremmalta. Ravun pyrstöt eivät mielestäni tarvitse mitään salaatin lisäksi, paitsi tilkan valkoviiniä juomaksi! Toinen salaatti oli aura-cantaloupe-saksanpähkinä-salaatti ja toinen jääsalaattia, jossa seassa kirsikkatomaatteja, suippopaprikaa ja tummia viinirypaleitä. Perheen miehet tosin nauttivat keitettyä basmati-riisiä vielä tämän kaiken lisäksi.
 Jälkiruokana pehmeää Goudaa ja TUC-keksejä viinirypäleitten kanssa sekä Rioja-viiniä.



2 kommenttia:

  1. Ny on kunnon herkkua. Aikas tuhtia soppaa,mutta niin herkullista! Nam,nam :D

    Niin ja toivottavasti lähet Tarja mukaan bloggareiden ruokahaasteeseen joka löytyy mun blogista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto oli niin herkullista ja vähän vei kielen mennessään :)
      Katsellaan tuon haasteen kanssa... jos jotain herkkua kehkeytyisi, niin ehkäpä uskaltautuisin mukaan.

      Poista