maanantai 8. huhtikuuta 2013

KANAVIHANNESVUOKA
JA
NAUDANLIHAKASVISPATA
  Arki-illat ovat välillä yhtä hulabaloota, kun yhdellä ja toisella on kiire jonnekin. Oma liikuntaharrastukseni alkaa maanantaisin vasta puoli kahdeksalta, joten ehdin töiden jälkeen paneutua ruoanlaittoon vähän paremmin. Pidän siitä, että teen vähän enemmän ruokaa kerralla ja säästyn sitten kiireisimpinä iltoina kokkailulta. Vaikka kuinka pidänkin keittiöhommista, kiireessä ei aina ole kiva pyöriä lieden ääressä.
Tyttäreni ei mielellään syö tällä hetkellä perunaa, riisiä tai pastaa, joten yritän upottaa mahdollisimman paljon kasviksia ruokiin, jotta hänellekin olisi jotain muuta kuin pelkkää proteiinia tarjolla.
Tänään päätin myös olla käyttämättä kermaa, jota mielelläni työnnän joka ruokaan, mutta juustoa piti vähän laittaa kanavuokaan. Molemmat ruoat voi syödä sellaisenaan, perunan, riisin tai pastan kanssa. Meillä parikymppinen nuoriso saa tällä kertaa siis mitä haluaa, kunhan itse keittelee lisukkeet!

KANAVIHANNESVUOKA

600 g broileria (pihvejä tai suikaleita)
juoksevaa margariinia
suolaa
mustapippuria
½ tl chilirouhetta
puolikas bataatti
2-3 porkkanaa
10 cm pätkä purjoa
½ suippopaprika
n. 3 dl vettä
1 rkl kasvisfondia (tai 1 kasvisliemikuutio)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1-2 rkl balsamicoa
juustoraastetta

Pilko broilerin fileet pienemmiksi (tai käytä suikaleita) ja ruskista palat margariinissa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja chilirouheella ja laita uunivuokaan.
Suikaloi bataatti, leikkaa purjo renkaiksi, raasta porkkanat ja pilko paprika pieneksi.
Freesaa niitä öljyssä tai margariinissa kunnes vihannekset vähän pehmenevät. Mausta vihannekset suolalla, sokerilla ja balsamicolla. Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät ja mausta fondilla tai liemikuutiolla. Anna hautua n. 5 min.
Kaada vihannekset uunivuokaan kanojen sekaan, sekoita vähän ja ripottele päälle runsaasti justoraastetta.
Paista 200 C uunissa n. 20 minuuttia.
 Laita kanojen ja vihannesten päälle juustoa ehkäisemään ruoan kuivumista.
 Syö ruoka joko sellaisenaan tai esim. riisin kanssa.
 NAUDANLIHAKASVISPATA

600-800 g naudan sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
vettä
1 iso sipuli
puolikas suippopaprika
200 g tuoreita herkkusieniä

Suikaloi naudan sisäpaisti ja paista suikaleet ruskeiksi pieni määrä kerrallaan. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla ja kaada ne kattilaan. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada pannun huuhdeliemi kattilaan. Anna hautua n. 45 minuuttia. 
Freesaa suikaloidut paprikat, sipuli ja herkkusienet. Laita ne lihojen sekaan ja anna hautua vielä reilu puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti