sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

AAMUPALAA, VÄLIPALAA, ILTAPALAA
  Viikonloppuisin tulee usein tehtyä aamiaiseksi munia ja pekonia. Aina ne eivät maistu ja perusleikkeleetkin (juusto ja kinkku) tökkivät. Raejuusto-porkkanaraaste-leipä on tosi mehevä vaihtoehto ja päällisiä kuuluu olla niin paljon, että ne syödessä putoilevat rinnuksille! 
Toinen suosikkini on voideltu ruisleipä, jonka päälle laitetaan reilu juustoviipale ja ripotellaan päälle oreganoa. Leipä laitetaan mikroon pariksikymmeneksi sekunniksi ja syödään, kun juusto vähän kuplii, aah!
 Viikolla huomasin, että avaamattoman maitolitran päiväykset olivat edellisen päivän, joten tuli kiire miettiä, mitä siitä tekisi. Tyttäreni ehdotti pannukakkua, joten tuumasta toimeen. Tämä pannari tuoksui ja maistui ihanan vaniljaiselta, mutta jäi sisältä mielestäni vähän liian pehmeäksi. Pari viikkoa sitten pakastemansikoista tekemäni mansikkahillo sai kyytiä pannarin seurana. Pannari on helppo iltapala, joka meinaa aina välillä unohtua.

VANILJAINEN PANNUKAKKU

4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 munaa
50 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet ja lisää maito, munat sekä sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-225 C noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti