VAPUN RAPSAKAT MUIKUT
Vappuna tulee syötyä milloin mitäkin herkkua. Pääasia taitaa olla vappupäivän brunssi, mutta aaton ruokakin mietityttää aina. Meillä oli tänä vuonna viime metreille asti epäselvää syökö nuoriso kotona vai kylillä ja osittain siksi päädyttiin muikkuihin. Ajateltiin, että niitä voi syödä napostella pitkin iltaa, jos niitä jää. No, ei tarvitse kantaa huolta siitä, sillä kaikki olivat kotona ruoka-aikaan ja astiat tyhjenivät alta aikayksikön.Muikut suolattiin ja pidettiin jääkaapissa pari tuntia ennen paistamista. Sen jälkeen sekoitettiin vehnäjauhoihin suolaa ja valkopippuria, kieriteltiin muikut nopeasti jauhoseoksessa ja paistettiin voi-öljyseoksessa kullanruskeiksi.
Muikut syötiin perunamuhennoksen ja salaatin kanssa.
Jälkiruoaksi avataan kohta pullo punaviiniä ja nautitaan MaalaisBrietä, rypäleitä ja suolakeksejä. Leppoisaa ja mukavaa.
Hauskaa Vappua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti