maanantai 29. huhtikuuta 2013

FETA-BASILIKA-PYÖRYKÄT
 JA PASTAKASTIKE
  Tänään mietin ystäväni Sirpan miehensä kanssa Kreetalta kesäksi vuokraamaan asuntoa ja katselin feta-juustoa jääkaapissa. Siitä se tämän päiväinen ajatus sitten lähti. Basilika kukoisti ikkunalaudalla ja muistin, että olen joskus tehnyt jauhelihasta mozzarellan ja basilikan avulla pyöryköitä. En muista enää, mitä muuta niihin tuli, mutta nyt siis sitä tuunailin näin.
Helpon kastikkeen tein pastalle purkillisesta tomaattimurskaa. Pyöryköihin tai kastikkeeseen olisi voinut lisätä valkosipulia, mutta se tuli mieleen vasta ruokapöydässä!

FETA-BASILIKA-LIHAPYÖRYKÄT

600 g jauhelihaa (Kreetalla tietysti käytettäisiin lammasta)
1 muna
½ dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 salottisipuli
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
n. 75 g fetaa
tuoretta basilikaa

Laita kulhoon muna, kerma, suola, mustapippuri ja korppujauhot. Sekoita ja anna turvota hetken. Lisää jauheliha ja sekoita kevyesti. Pilko salottisipuli, feta ja basilika ja sekoita jauhelihaseoksen sekaan.
Pyörittele kostutetuin käsin pyörykät ja laita ne leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista 200 C uunissa n. 15 min.



HELPPO TOMAATTIKASTIKE PASTALLE
 
500 g (1 prk) tomaattimurskaa
½ dl vettä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria reilusti
 
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljaa poristen sen aikaa, kun laitat pastan kiehumaan. Sekoita lopuksi sauvasekoittajalla lähes sileäksi. Tarjoile pastan ja pyöryköitten kanssa.
Lisäksi voit keittää porkkanoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti