sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

AVOIN PARSA-RICOTTALASAGNE
 
 Torstain ruokahesarissa oli mielenkiintoisen kuuloinen lasagneresepti. Tavanomaisesta poiketen, tätä ruokaa ei laitettu ollenkaan uuniin eikä tehty kastikkeita erikseen. Haasteena oli itselläni lasagnelevyjen keittämisen jälkeen annoksen kokoaminen, kun levyt olivat tarttuneet kiinni toisiinsa... No, sain kuitenkin ne jotenkin lautaselle ja koottua annokset. Maistui yllättävän hyvälle vaikka lasagnelevyjen keittoveteen olisi voinut mielestäni ehkä lisätä jonkun liemikuution makua antamaan. Kuvastakin tuli vähän epätarkka, mutta idea siitä ehkä kuitenkin näkyy.
AVOIN PARSA-RICOTTALASAGNE
 
500 g tuoretta parsaa (vihreää tai valkoista)
vettä ja suolaa keittämiseen
1 salottisipuli
250 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl merisuolahiutaleita
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1–2 rkl silputtuja tuoreyrttejä (esimerkiksi timjamia ja rosmariinia)

Lisäksi:
1 prk (250 g) ricottatuorejuustoa
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
8 lasagnelevyä
vettä ja suolaa lasagnelevyjen keittämiseen
oliiviöljyä
 
Poista parsoista varren puumainen alaosa. Kuori parsat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Keitä ne lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Vihreän parsan keittoaika on noin 2–5 minuuttia, valkoisen noin 7–10 minuuttia. Varo keittämästä parsaa liian pehmeäksi. Valuta parsat.
Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele tomaatit ja valuta siivilässä. Halkaise tomaatit.
Sulata voi ja öljy pannussa ja kuullota siinä ensin hetki sipulia. Lisää halkaistut tomaatit ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Mausta suolalla ja balsamiviinietikalla. Kiehauta, lisää lopuksi silputut tuoreyrtit.
Keitä lasagnelevyt pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä (n. 8-10 min). Nosta keitetyt pastalevyt varovasti reikäkauhalla annoslautasille. Yritä valuttaa vesi pois nostamisen aikana.
Valuta levyille muutama tippa oliiviöljyä. Nosta levyille keitettyä parsaa, tomaatteja, ricottatuorejuustoa ja rouhittuja pähkinöitä. Taita lasagnelevy osittain täytteen päälle tai nosta täytteen päälle toinen pastalevy kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti