sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

KEVÄTPUUTARHASSA
 Mahtavan aurinkoinen päivä houkutteli tänään koko naapuruston pihoillensa. Joka puolelta kuului rapsutusta ja kopsutusta ja sahojen suhinaa. Parina päivänä olemme naapureitten kanssa siistineet yhdessä pensasaitoja ja onneksi käytössä oli sähköleikkuri, sillä marja-aronia-pensasaitoja on aika pitkällä matkalla pihan kolmella sivulla. Osan tosin leikkasin pensassaksilla.
Yhdessä tekemällä selviää nopeammin ja on mukavampaa. Eilen pistettiin piknik pystyyn urakan päätteeksi. Tänään huolto pelasi muuten ja koekäytettiin grilli talven jälkeen makkaran paistolla ja itse tehty perunasalaatti kruunasi terassilounaan.
 
Kyllä riittää hommia pihalla, mutta ihanan raukea väsymys on myös jäsenissä illalla. Ja nyt näkee taas kaiken uuden kasvun, jota joka puolella pihaa puskee esiin. Toivotaan, että aurinkoisia päiviä riittää, jotta myöhässä ollut kevät saisi vauhtia kasveihin.
 Sahasin kuolleita oksia Terijoen salavasta, harvensin urakalla sireenejä ja samoin punakanukkaa, joka leviää tehokkaasti myös leveyssuunnassa. Aika kuorman sain tehtyä ja onneksi meillä on lähistöllä maankaatopaikka, jonne voi viedä risuja maksutta.
 Terassilounaalla grillimakkaraa ensimmäistä kertaa tänä keväänä.
 Raparperi
 Lipstikka
 Piparjuuri
 Mökiltä joskus jonkun pensaan mukana kulkeutuneet sinivuokot jaksavat ilahduttaa joka kevät ja leviävät pikku hiljaa.
 Valkoiset krookukset ovat valitettavasti lähiympäristön fasaanien herkkua. Muutama on sentään säästynyt ilahduttamaan ohikulkijoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti