sunnuntai 24. helmikuuta 2013

SUKLAA-APPELSIINI-KAKKU
  Aurinkoisen sunnuntaipäivän herkuksi teimme tyttäreni kanssa hyydytettyä suklaa-appelsiini-kakkua. Olin ostanut Ricottajuustoa ja se oli tänään lähtökohtana, kun mietimme mitä teemme. Taistelimme jonkin aikaa suolaisen ja makean välillä, mutta makea voitti... yllättäen! Täytteestä tuli ihanan moussemainen ja appelsiinista tuli raikas lisä makuun.
No, sillä välin kun odottelimme kakun hyytymistä valmistimme pitkästä aikaa broileri-pasta-salaattia, jonka resepti on täällä jo aiemmin. Tämä on yksi parhaita, ruokaisia salaatteja, joita olen syönyt ja tänäänkin upposi aika hyvän kokoinen annos!
SUKLAA-APPELSIINI-KAKKU
 
Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua margariinia
 
Täyte
2½ dl vispikermaa
250 g (1 prk) Ricotta-juustoa
100 g taloussuklaata
1 appelsiini
2-3 liivatelehteä
 
Murskaa kaurakeksit esim. monitoimikoneessa hienoksi ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele keksinmurut irtopohjavuoan ( n. 20 cm halkaisijaltaan) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Käytin tänään kaksi liivatetta ja kakku jäi ehkä hiukan liian pehmeäksi, mutta toisaalta ei kylläkään levinnyt onneksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sekaan Ricotta. Sulata suklaa ja sekoita kerma-juustovaahtoon. Raasta puolen appelsiinin kuori ja koko appelsiinin mehu ja sekoita täytteeseen. Säästä appelsiinin mehua pari ruokalusikallista ja kuumenna se mikrossa. Purista liivatteet ja sekoita kuumaan mehutilkkaan. Kaada se juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia.
Koristele kakku appelsiinin kuorella ja suklaalla.
Tyttäreni sulatti suklaata ja teki siitä ristikoita koristeeksi.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti