sunnuntai 3. helmikuuta 2013

KAKSI RUOKAA JAUHELIHASTA
 Tänään tein uuniruokia jauhelihasta. Ensimmäinen oli peruna-jauhelihapaistos ja toinen jauhelihalasagne. Molemmat perinteisiä perusruokia ja sellaisia, että taas voi käydä vaikka lenkillä tai ottaa päikkärit sillä aikaa, kun ruoka valmistuu. Maustaminenkin käy oman maun mukaan eli toinen tekee chilillä tulista ja toinen perusmausteilla kaikille maistuvaa.
Lähdin siis illalla jumppaan ja sillä aikaa lasagne muhi uunissa. Sen reseptin olenkin jo aiemmin tänne tallettanut. Päivällä vaan istuskelin ja ihmettelin sillä aikaa, kun tämä perunaruoka kypsyi uunissa. Söimme sitä puolukkahillon kanssa ja olipa maistuvaa. 
PERUNAJAUHELIHAPAISTOS
 
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
suolaa
musta- ja valkopippuria
vettä
n. 8 perunaa
2 porkkanaa
 
Paista jauheliha pannulla, lisää paistamisen lopuksi pieneksi pilkottu sipuli ja anna sipulin kuullottua. Mausta varovasti suolalla sekä pippureilla. Lisää sekaan vettä n. 3 dl ja lihaliemimikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa kun kuorit ja pilkot viipaleiksi perunat ja porkkanat.
Laita perunat, porkkanat ja jauhelihaseos uunivuokaan. Lisää vettä tarpeen mukaan siten, että kaikki melkein peittyvät nesteeseen.
Paista uunissa 200 C n. 1 tunti.
 Laita kaikki aineet vuokaan ja nestettä sen verran, että kaikki ovat melkein peitossa.
Valmis ruoka saa vähän ruskistua pinnalta, mutta laita folio loppuvaiheessa päälle, jos ruoka näyttää kuivuvan liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti