JUUSTOINEN JAUHELIHAMUREKE
Arki-illan yksi vaivaton jauheliharuoka on mureke. Murekkeen voi tehdä sellaisenaan pelkästä jauhelihasta tai sitten upottaa sisään sieniä, kasviksia, yrttejä tai vaikka juustoa, kuten itse tein tänään. Ja nimenomaan vanhoja juustonkannikoita! Niitä, joista ei saa enää höylällä kuin sormista nahat :)
Mureketaikina on ihan samanlainen kuin jauhelihapihveissäkin, joten helpolla selviää, kun osaa perustaikinan tehdä. Maustamisessa taas jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan ja toteuttaa omia mielitekojaan.
Tänään tein murekkeen lisukkeeksi "mac and cheesen" eli juustomakaronivuoan, koska sen sai laitettua murekkeen kanssa loppuajaksi uuniin. Kaksi kärpästä samalla iskulla siis!
JUUSTOINEN JAUHELIHAMUREKE
600 g jauhelihaa
1 muna
½ dl kermaa
½ dl korppujauhoja
1 sipuli silputtuna
1 rkl sinappia
suolaa
maustepippuria
juuston pala
Sekoita kaikki aineet kevyesti keskenään. Älä tee taikinasta liian tiivistä. Anna turvota hetken.
Laita puolet mureketaikinasta uunivuokaan. Paloittele juusto ja laita se mureketaikinan päälle keskelle. Laita päälle loput jauhelihasta ja tasoittele pinta käsillä.
Paista uunissa 200 C n. 30 min.
Laita juustonpalat taikinan keskelle jonoksi.
Laita loput taikinat päälle ja tasoita käsillä pinta. Se saa jäädä vähän "ilmavaksi".
Tarjoa juustomakaronin ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti