perjantai 15. helmikuuta 2013

MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ
 Olen jo pitkän aikaa ajatellut tehdä Snickers-piirasta, jota olen tehnyt pari kertaa aiemmin kauan sitten. Resepti on Hellapoliisin ja niin ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa kuin vain olla voi. Tätä kun syö palan, niin ei tarvitse viikkoon mitään makeaa. Eli ei tarvitse viikonloppuna karkkikaapille eksyä...ehkä!
 
SNICKERS-PIIRAS
 
260 g LU Bastogne Kandisokerikeksejä
100 g margariinia sulatettuna
1 dl suolapähkinöitä karkeaksi hienonnettuna

2 dl ruokakermaa
15 kpl Vanilja-Fudgeja (irtokarkkihyllystä)
1 Snickers-patukka

Kuorrute:
200 g vaaleaa maitosuklaata
1 dl kermaa
1/2 dl suolapähkinöitä

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murenna keksit, sulata joukkoon margariini, sekoita joukkoon karkeaksi hienonnetut suolapähkinät.
Painele seos vuoan pohjalle.

Keitä kermasta ja Fudgeista sakea kinuski.
Lisää lopuksi joukkoon Snickers-suklaapatukka ja sekoita, kunnes se sulaa.
Kaada kinuski vuokaan keksinmurupohjan päälle.

Sekoita kasarissa miedolla lämmöllä vaalea maitosuklaa ja kerma, kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
Sekoita joukkoon suolapähkinöitä.
Levitä kuorrute piiraan pinnalle ja nosta hetkeksi kylmään.

Irroita vuoka piiraan ympäriltä ja nosta piiras tarjoiluvadille.

Tämän piiraan voit valmistaa jääkaappiin jo muutamaa päivää aiemmin.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti