lauantai 16. helmikuuta 2013

LAUANTAI-ILLAN HUUMAA
 Olen viettänyt lauantaipäivän maalauskurssilla ja nauttinut joka hetkestä. En niinkään siitä huikaisevasta, puuttuvasta taidosta, vaan tekemisen ja löytämisen riemusta. Mielettömän hienoa tajuta aina joku juju tai opettajan ohjaus, joka tuottaa tulosta. Ja kyllä on merkitystä ryhmälläkin - voimaannuttavaa kerta kaikkiaan!
 
Kotiin tullessa olin hetken aikaa väsyksissä ja mietin, että miksi olinkaan päättänyt kokkailla perheelle illan herkkuja, mutta jotenkin sitä vaan käynnistyy aina uudelleen ja intoutuu yhtä lailla patojen ja pannujen äärellä kuin sivellin kädessä värien maailmassa.

 Olin  jokin aika sitten keskustellut ystäväni kanssa Santa Marian mango-curry-mausteseoksesta ja sitähän piti sitten kokeilla. Aika kiva tuttavuus ja perhe ainakin tykkäsi kovasti friteeratuista kananpaloista, joiden kuorrutukseen käytin tätä mausteseosta korppujauhojen seassa.

Käytin broilerin rintafileitä, jotka leikkasin vielä poikkisyin kahtia.
Leivitys: ensin kananpalan pyörittely pelkissä vehnäjauhoissa,
sitten kananmunassa, johon on lisätty ruokalusikallinen vettä ja vatkattu kevyesti haarukalla
ja lopuksi viimeisessä vaiheessa kana lautaselle, jossa on korppujauhoja, suolaa ja mango-curry-mausteseosta.
Friteerasin / paistoin kananpalat reilussa öljyssä keskilämmöllä, kunnes palat olivat kullanruskeita.
Tarjoilin kanat risoton kanssa, johon oli päälle raastettu vielä parmesan-lastuja sekä peston ja salaatin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti