torstai 5. heinäkuuta 2012

NORJALAINEN NÄKKÄRI

Sisareni tytär Piipi, kummityttöni, seurustelee mukavan norjalaisen pojan kanssa ja hänen äidiltään on saatu seuraava mahtava resepti. Uskomatonta, kuinka hyvää on itse tehty näkkileipä. Ilman levitettä tai jonkun tuorejuuston kanssa. Aurinkokuivattu tomaatti taitaa olla Piipin herkkua ja savulohituorejuusto maistuu myös tosi hyvälle tämän näkkärin päällä.


                     4 dl auringonkukan siemeniä
                     4 dl seesamin siemeniä
                     4 dl karkeaa ruisjauhoa
                     2 dl pellavan siemeniä
                     2 dl kurpitsan siemeniä
                     2 tl suolaa
                     12 dl kylmää vettä


Sekoita kaikki aineet ja anna turvota noin puoli tuntia. Peitä kolme uunipeltiä leivinpaperilla ja levitä massa niille tasaisesti. Laita kaikki pellit uuniin yhtäaikaa, 180 C kiertoilmauunissa n. 20 min. Sitten leikkaa pizzaleikkurilla pellillä näkkärinpalat sopiviksi. Paista edelleen n. 20 min (yhteensä siis 40 min).

Tästä tulee aika iso annos ja puolitinkin tuon resepin eli n. puolitoista pellillistä. Kannattaa paistaa niitä vähän lisää 100 asteessa jos ei ole kovettunut vielä tuon 40min jälkeen. Eli kokeile välillä, että leipä on kovettunut myös keskeltä. Ja sitten herkuttelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti