lauantai 7. heinäkuuta 2012

RAIKKAITA VÄREJÄ, HYVIÄ MAKUJA

Siinä vaiheessa, kun kotoa löytyy tummuneita baananeja, joita kukaan ei halua syödä, on aika ottaa ne ruoanlaittoon tai leivontaan. Banaanikuivakakku on ihana, kostea kahvipöydän herkku, joka on säilyttänyt suosionsa läpi vuosien. No, sen resepti joskus muulloin....
Tänään on vuorossa toinen kestosuosikki:

BANAANIKANAA RIISILLÄ

400 g kanasuikaleita
puolikas paprika
maissia
1 banaani
1 rkl jauhoja
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
muutama nokare sulatejuustoa
currya
suolaa
valkopippuria

Paista kanat öljyssä, joihin olet ensin lisännyt currya. Lisää pilkottu paprika, anna vähän pehmentyä. Lisää jäiset maissit sulamaan joukkoon. Ripottele päälle jauhot, kääntele sekaan ja lisää maito (maitoa voit lisäillä myöhemminkin, jos kastike on liian sakeaa). Lisää kerma ja vähän ajan kuluttua juustonokareet (juuston ystävä laittaa vähän enemmänkin, mutta juuston voi jättää poiskin). Lisää joukkoon pilkottu banaani ja anna hautua viitisen minuuttia. Tarjoile basmatiriisin ja salaatin kanssa.
Kastike on hyvää, eikä haittaa vaikka et laittaisikaan paprikaa tai maissia sekaan. Pääainekset ovat kana ja banaani ja niillä saa jo aikaan herkullisen kastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti