sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

                   KESÄKEITTOA

Kesän ensimmäinen kesäkeitto tehty! Ensimmäisten perunoitten, porkkanoitten ja kukkakaalien aikaan on ihan pakko tehdä kesäkeittoa. Tämä aika, jolloin kaikki juurekset maistuvat vähän makeilta, on ihan parasta juuri kesäiselle keitolle. Ja varsinkin, kun ei ollut mikään hellepäivä, keitto oli juuri sopivaa ruokaa. Ruisleivän kanssa täydellinen ateria. Sekaan myös purjoa ja oman maan herneen palkoja pilkottuna ja persiljaa runsaasti.
Keitän juurekset ja purjon ensin kasvisliemikuutiolla maustetussa vähässä vedessä. Lisään loppuvaiheessa herneet ja maitoa, johon sekoitan n. ruokalusikallisen jauhoja. Loraus kermaa, nokare voita ja persiljasilppu pinnalle. Valmista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti