tiistai 27. elokuuta 2019

WALLENBERGIN PIHVIT
 Taas kerran olin ostanut kaupasta jauhelihaa ja ikuinen pohdinta "mitä siitä tekisin" alkoi. Ja löysin idean. En ole koskaan tehnyt Wallenbergin pihvejä (nimi kuulostaa hienommalta, kuin itse ruoka), joten kokeilemaan. 
 Herkullisen mehevät pihvit perunamuhennoksen, suolakurkkujen ja puolukkahillon kanssa. Ihan tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Tästä on jo jonkin aikaa, kun näitä tein, mutta täytyypä ottaa taas ohjelmaan!

WALLENBERGIN PIHVIT

400 g naudan jauhelihaa
1 kananmunan keltuainen
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kuohukermaa
korppujauhoja
Paistamiseen:
voita ja öljyä

 Sekoita jauhelihaan keltuainen, mausteet ja kuohukerma ja sekoita reippaasti vatkaten sekaisin.
 Nostele massaa korppujauhojen päälle ja taputtele käsin tai lusikoitten avulla pihveiksi, siten että korppujauhoja on joka puolella.
 Paista voi-öljy-seoksessa keskilämmöllä pihvit kypsiksi molemmilta puolilta.
 Tarjoa perunamuhennoksen, suolakurkkujen ja puolukkahillon kanssa.
Lusikoitten avulla saa muotoiltua pihvit hyvin, mutta onnistuu kyllä sormillakin, kun korppujauhoja on riittävästi.
Voit tehdä massasta joko neljä reilun kokoista pihviä tai useamman, vähän pienemmän pihvin.
Herkullinen makunautinto odottaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti