LISUKE KALALLE;
PERUNAKAKUT
Halusin kokeilla jotain erilaista lisuketta kalalle ja löysin perunakakkujen ohjeen jostain. Aika hauska tapa käyttää perunaa. Näitä voi myös pakastaa, jos kaikki ei mene kerralla.
Paistoin kalan rapeaksi korppujauhojen ja parmesan-raasteen kera ja tein vielä kevätsipulikastikkeen. Rapea elementti kalan lisäksi olivat myös punajuuri-ja palsternakkalastut. Hyvä kokonaisuus!
4 isoa, jauhoista perunaa
50 g huoneenlämpöistä voita + nokare voiteluun
2 1/2 dl kuumaa maitoa
80 g raastettua Emmental-juustoa
2 kpl kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria jauheena
ripaus muskottipahkinaa
2 1/2 dl kuumaa maitoa
80 g raastettua Emmental-juustoa
2 kpl kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria jauheena
ripaus muskottipahkinaa
(lehtipersiljaa)
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kaada vesi pois ja kuori perunat.
Laita kulhoon ja survo muusiksi. Lisää perunamuusin joukkoon voi, kuuma maito, juustoraaste sekä yksi kananmuna. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
Erottele toinen muna (säästä keltuainen) ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunaseokseen.
Ota muffinssipelti tai silikoninen muffinssivuoka ja laita massaa vuokiin tai vaikka suoraan pellille leivinpaperin päälle. Voitele perunakakut keltuaisella ja laita 200 C uuniin n. 15 minuutiksi tai kunnes kakut ovat saaneet väriä.
Koristele persiljalla, jos haluat.
Tein samanaikaisesti uunissa sekä palsternakka- että punajuurilastuja, jotka olin voidellut kevyesti öljyllä. Palsternakat kypsyvät nopeammin kuin muut, joten ne kannattaa ottaa pois, kun ovat saaneet vähän väriä ja rapeutuneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti