keskiviikko 16. tammikuuta 2019

TOAST SKAGEN -VOILEIPÄKAKKU 
 Vielä jatkuu merkkipäiväleivonnaisten reseptien kirjaaminen. Viimeisenä vuorossa on voileipäkakku. Tein jokin aika aiemmin pitkästä aikaa kinkkuvoileipäkakun ja siitä innostuneena päätin tehdä sellaisen myös juhlapöytään. Tällä kertaa löysin ohjeen Kotiliedestä ja sitä vähän muokkailin. Aika monessa ohjeessa voileipäkakku päällystetään sulatejuustolla, mutta tämä kakku on täysin juustoton.

TOAST SKAGEN -VOILEIPÄKAKKU

6 siivua Real-leipää
6 siivua täysjyväpaahtoleipää
TÄYTE
2 kananmunaa
1 ps pakastekatkarapuja
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tilliä
1 rkl ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


KOSTUTUKSEEN
maitoa
KORISTELUUN
1 dl majoneesia
1,5 dl smetanaa
katkarapuja
kirsikkaluumutomaatteja

herneenversoja
 Keitä kananmunat kovaksi n. 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Sulata ja valuta ravut. Hienonna ravut, mutta jätä osa koristeluun. Sekoita ranskankerma majoneesin joukkoon. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä ja mustapippurilla.
 Laita leivinpaperin päälle kolme siivua tummaa leipää vierekkäin. Kostuta leivät maidolla. Levitä täytettä ja laita vaaleat leivät päälle vierekkäin. Lisää kerroksia, kunnes kakku on koottu.
 Peitä kelmulla ja laita kylmään vetäytymään vähintään tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään.
 Sekoita majoneesin joukkoon smetana ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele pinta ravuilla, tomaattikukilla ja herneenversoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti