perjantai 4. tammikuuta 2019

MEETVURSTI-JUUSTOPIIRAKKA
 Kun iltaruoka on syöty ja vähän aikaa istahdettu, tulee itselleni usein jonkunlainen hinku lähteä keittiöön ja tuijotella kaappien hyllyjä. Outoa vai mitä! No, usein siitä lähtee kuitenkin joku ajatus ja sitten toinen ja pian huomaan olevani täydessä touhussa.
 Suolaisten piiraiden suurena ystävänä ne ovat helppoja ratkaisuja vähäisilläkin raaka-aineilla. Tällä kertaa kaapista löytyi meetvurstia ja vähän nahistuneita kirsikkaluumutomaatteja, joten ne päätyivät illan piirakkaan.
MEETVURSTI-JUUSTOPIIRAKKA

Pohja:
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl maitoa
Täyte:
muutama viipale meetvurstia (minulla oli n. 10)
kirsikkaluumutomaatteja
1 dl Västerbotten-juustoa raasteena
1 dl Emmental-juustoraastetta
1 dl juustokermaa
1 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

 Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle. Ensin ehkä tuntuu, ettei pohjataikina riitä vuokaan, mutta painele jauhojen avulla taikina ohueksi, niin huomaat, että se riittä hyvin.
 Kuutioi meetvurstiviipaleet pieniksi. Siivuta pienet tomaatit kolmeen tai neljään osaan. Sekoita kulhossa munat ja kermat kevyesti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
 Ripottele meetvurstit ja tomaatit piirakkapohjan päälle. Ripottele niitten päälle juustoraasteet tasaisesti.
 Kaada lopuksi muna-kermaseos kaiken päälle. Paista 200 C uunissa n. 30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti