torstai 31. tammikuuta 2019

BATAATTI-KIKHERNEKEITTO
 Loma ja herkuttelu on takanapäin ja pitäisi yrittää keventää. Voi että, se on vaikeaa. Olen sellainen herkuttelija, että jo pelkästään ruoan ajattelu tuo veden kielelle. Ja jos erehdyn valmistamaan jotain "ei-niin-terveellistä", niin ei tulisi mieleenkään olla syömättä. 

 No miksi sitten valmistaa herkkuja. Samasta syystä, kuin tuo ajattelukin. Se aktivoi aivoissani "herkuttelu" -vaihteen ja siirtää minut suoraan keittiöön ja touhuilemaan.

 Ehkäpä tänään kuitenkin pääsin vähän terveellisemmille vesille valmistaessani kasviskeittoa. Ja proteiinista pitivät huolen kikherneet. Tosi hyvän makuinen oli myös tämä keitto, joten vahva suositus!



BATAATTI-KIKHERNEKEITTO

1 (n. 500 g) bataatti
1 sipuli
n. 5 dl vettä
1 prk (n. 300 g) kikherneitä
1 pieni prk (200 g) tomaattimurskaa
1 pieni prk (n. 165 g) kookoskermaa
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl chilihiutaleita
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria

 Kuori ja pilko bataatti reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli samoin reiluiksi paloiksi.
 Keitä vesi kattilassa ja laita kasvisliemikuutio sekaan. 
 Lisää bataatit ja sipuli ja chilihiutaleet kiehumaan. Katso, että vettä on sen verran, että se juuri peittää kasvikset. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
 Lisää sekaan kikherneet (säästä vähän tarjoiluun) ja tomaattimurska ja anna kiehua vielä n. 5-10 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet.

 Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittajalla. Lisää kookoskerma ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kunnolla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
 Tarjoa keitto raejuuston ja muutaman kikherneen kanssa.

Ihana, paksu keitto on vähän tulinen ja tulisuutta voit säädellä chilin määrällä. Jätä se joko kokonaan pois tai lisää määrää.
Kikherneistä tulee kivaa purutuntumaa ja raejuusto vähän lievittää tulisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti