lauantai 8. lokakuuta 2016

RAGÙ - ITALIALAINEN KASTIKE
 Kun tomaattipohjainen lihakastike keitellään kokoon hiljakseen, aineet ovat hyviä ja aikaa kuluu parisen tuntia, on tuloksena Ragù - italialainen pastakastike. Perinteinen pasta Bolognese on se meidän kaikkien tuntema jauhelihakastike. Ja kun se on valmistettu huolella, maku ja koostumus on aivan ihana.
 Meillä mies päätti viime viikonloppuna aloittaa ruoan laiton hyvissä ajoin ja siitähän syntyi tämä kielen mennessään vienyt, tuorepastan kanssa tarjottu kastike. (Ai kielen mennessään vienyt... hmm, on niin monia tapoja saada vaimo hiljaiseksi...)
 Kannattaa joka tapauksessa aina välillä käyttää reilusti aikaa ruoanlaittoon tai itse asiassa sen odotteluun. Lopputulos kyllä palkitsee.
RAGÙ-KASTIKE

400 g sika-nautajauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 valkosipulin kynsi
2 kevätsipulin vartta
suolaa
mustapippuria
basilikaa 
voita ja/tai öljyä
1 prk Mutti tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
vettä
Tarjoiluun: parmesan -raastetta

 Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Silppua valkosipulin kynsi ja pilko kevätsipulin varret.
 Laita paistinpannuun öljyä ja/tai voita ja ruskista jauheliha hyvin. Kaada liha kattilaan. Kuullota öljyssä myös vähän aikaa kaikkia sipuleita ja kaada myös kattilaan. Lisää sinne porkkanat ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
 Kaada sekaan Mutti-tomaattimurska ja desi punaviiniä. Lisää vettä vähän, että kastike ei pala pohjaan tai paksuunnu liikaa. Lisää vettä välillä, jos kastike meinaa jymähtää.
 Tarjoa tuorepastan ja parmesanin kanssa. Ja nauti seurana lasillinen hyvää punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti