keskiviikko 19. lokakuuta 2016

CHILI CON MIFU
 Oletko jo tutustunut Mifuun? Enpä ollut minäkään, ennen kuin kaupassa "törmäsin" näihin purkkeihin. No mitä Mifu sitten on?

Valio MiFU® paistettava ruokarae on kotikeittiön uusi pääraaka-aine, joka on parhaimmillaan lämpimässä ruoanlaitossa. Se on valmistettu suomalaisesta maidosta ja sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia. Mifu näyttää ilahduttavan tutulta, mutta on kuitenkin aivan uudenlainen ruoanlaiton raaka-aine.
Saat Mifulla sopivasti vaihtelua kotiruokiin ja se on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat valita jotakin muuta kuin lihaa tai kanaa.
Mifu sopii lähes kaikille, sillä se on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton. Kaiken lisäksi Valio MiFU® on todella helppo käyttää: sen voi paistaa tai lisätä ruokiin sellaisenaan.


 "Mainoksen uhri" eli olihan sitä pakko kokeilla, kun joka puolelta olen tästä lukenut. Mifua saa siis maustamattomana ja parilla eri tavalla maustettuna ja se näyttää aika tavalla raejuustolta, jota se ei kuitenkaan siis ole. Meidän perheen yksi taatuista perusherkuista on Chili con carne ja nyt se siis muokattiin Mifu-muotoon. Minähän en sitä muokannut vaan ihan Valion ohjeilla mentiin tämä ensimmäinen kerta. Perheen kommentteja ruoasta olivat: 
 "Ihan ok." "Omituista, tämä ei maistu yksinään juuri  miltään." "Tämähän on itse asiassa ihan hyvää." "Maku tulee kyllä tästä maustamisesta eikä niinkään Mifusta." "Kyllä tätä voisi syödä välillä vaihtelun vuoksi."
 Niin. Ei hassumpi tuttavuus eli ehkä tulee ostettua toistekin. Kunhan nyt ensin keksin, mihin muuhun sitä laittaisi...
CHILI CON MIFU

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 pak (à 330) Valio MiFU® ruokaraetta Meksikon pippuri
1 rkl voita
2 tl paprikajauhetta 

1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 pieni tlk (200 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
n. 1 dl vettä
Tarjoiluun
1 prk (150 g) crème fraîchea tai kermaviiliä
tortillalastuja tai nachoja
keitettyä riisiä

 Leikkaa sipulit viipaleiksi tai silpuksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika suikaleiksi tai kuutioiksi.
 Laita voi ja mausteet paistinpannuun. Herättele mausteita sekoitellen muutama min. Lisää sipulit ja paprika. Kuullottele vähän aikaa. Kaada kattilaan.
 Lisää papusäilykkeet, tomaattimurska, murennettu liemikuutio ja sokeri kattilaan. Lisää vesi huuhtomalla säilyketölkit. Keitä ilman kantta n. 10 min.
 
Ruskista Mifu ruokarae kevyesti pannulla harvakseltaan sekoittaen. Lisää  Mifu kastikkeen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 min.
 Tarjoa crème fraîchen ja keitetyn riisin sekä nachojen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti