maanantai 17. lokakuuta 2016

KANTTARELLI-PEKONIKEITTO
 Sunnuntaina tuli touhuttua pihalla perinteisiä syyspuuhia. Viimeiset omenanraadot saatiin vihdoin kerättyä pois ja haravoitua valtava määrä vaahteranlehtiä. Terassin kalusteet kannettiin myös talvisäilöön. Kun kaiken tämän jälkeen vielä tein ystäväni kanssa puolentoista tunnin kävelylenkin, tuntui, että yhdelle päivälle tuli kropalle rasitusta "enemmän kuin laki sallii" sekä keuhkoille lähes happimyrkytys.
 Selkää kivistäen ja posket punaa hohkaten olikin aika kiva siirtyä keittohommiin. Arlan resepti, jossa yhdistetään pekonia sieniin, lisänä juustoisia leipiä - ei voi olla muuta kuin loistava! Maistui kyllä tosi hyvälle ja kaikki meni :) 
KANTTARELLI-PEKONIKEITTO

1/2 l kantarelleja (tai n. 1 dl verran pakastettuja, esikäsiteltyjä sieniä)
2-3 rkl voita
1 sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 l lihalientä (vesi+liemikuutio)
2 dl ruokakermaa 

n. 1-2 dl juustoraastetta
8-12 kpl patonkiviipaletta
voita
1 pkt pekonia (tai 6 pekoniviipaletta)
1/2 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa


 Puhdista ja paloittele sienet (tai sulata pakastesienet). Kuutioi sipuli. 
 Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja käännä uunin lämpö 200 asteeseen. Paista pekoneja n. 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet hyvin. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Jätä uuni päälle.
 Kuumenna sieniä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi ja sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lihaliemi pikkuhiljaa sekoitellen. Sekoita joukkoon myös ruokakerma.
 Murusta joukkoon 2/3 osaa pekoneista ja mausta keitto timjamilla, pippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Sekoita keittoon 2/3 osaa juustoraasteesta.
 Leikkaa pantongista viipaleet ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele leivät ja lisää leiville juustoraastetta ja murustele päälle loput pekonit. Laita leivät uuniin n. 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.
 Laita keittoa lautasille ja nosta jokaiselle lautaselle pari kuorrutettua leipää. Nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti