sunnuntai 23. lokakuuta 2016

SALTED CARAMEL CHEESECAKE
 Jos joskus osuu todella herkullisen reseptin ytimeen, niin nyt se sattui osumaan! Kakkuviikarin blogista nappasin tämän ja sinne se oli joutunut jostain muualta. Näinhän suosituille resepteille tuppaakin käymään, yksi kokeilee ja kehuu, toinen jatkaa jne. Yleensä kehuja kannattaa kuunnella ja tällä kerralla varsinkin. Mmmmm, mikä koostumus ja mikä maku! Kyllä sai päiväkahvilla nuolaista huuliaan kerran jos toisenkin ja melkein teki mieli napata vielä yksi pala :) Tässä juustokakussa yhdistyvät makea ja suolainen ja täyteläinen ja pehmeä ja rapea ja ... mitä vielä keksisinkään. Niin, ohut keksipohja sopii tähän loistavasti! Lähes täydellinen!
SALTED CARAMEL CHEESECAKE

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Päälle:
sormisuolaa

 Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 20-24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka (tai tavallinen, jos ei irtopohjaista ole tai irtopohjainen kakkuvuoka). Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.
 Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
 Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
 Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt" (siis hyytynyt). Anna jäähtyä.
 Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
 Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa, jolloin sen pinta myös laskee niin, että saat levitettyä päälle kinuskin.
Ihanan täyteläinen kinuski syntyy fariinisokerista ja kuohukermasta.
Sormisuolakiteet kakun/piirakan pinnalla ovat kuin pieniä lumihiutaleita.
Oih, mikä päiväkahvihetki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti