keskiviikko 5. lokakuuta 2016

OMENA-BROWNIES

 Viikonlopun leivontatuokio syntyi taas kerran toisten innoittamana. Ensinnäkin nuori mies oli tulossa kotiin viikonloppuna ja häneen uppoaa käsittämätön määrä sekä suolaisia että makeita herkkuja. Toiseksi selailin tuttuja blogeja ja Heleen's Hobbies-blogin Aila oli tehnyt tällaista suklaista herkkua, johon oli saanut upotettua omenoita (eivätkö nämä omenat lopu ikinä!). Useampi kärpänen yhdellä iskulla siis, joten suuntana oli keittiö.
 Leivonnaisesta tuli juuri niin suklainen ja tahmainen kuin browniesin kuuluukin ja omenat toivat hauskan lisän tähän. Kardemumma on kuitenkin mielestäni enemmän pullan mauste (tiedän, olen vähän rajoittunut), joten ensi kerralla jättäisin sen pois. Muuten maut olivat hauskan yllättäviä, sitruuna maistui raikkaalta suklaan "läpi". Ja itsehän tarjoan aina tällaiset herkut vaniljakastikkeen kera, mutta siinä lämmintä brownies-palaa syödessäni ajattelin, että olisipa tässä nyt vastapainona pala kylmää vaniljajäätelöä! No, ehkäpä seuraavalla kerralla...

OMENA-BROWNIES (n. 25x 35 cm vuoka, n. 15-20 palaa)


100 g voita
100 g tummaa suklaata
(2 tl kardemummaa)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
1 tl vaniljasokeria
n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

n. 4 kotimaista omenaa
1/2 sitruunan mehu sekä kuori raastettuna
1-2 rkl kanelia

Koristeluun tomusokeria

 Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä, mausta kardemummalla halutessasi ja anna hetki jäähtyä. 

 Kuori ja paloittele omenat lohkoiksi kulhoon. Purista sitruunanmehu omenalohkoille, lisää raastettu sitruunankuori ja kaneli ja sekoita.
 Riko toiseen kulhoon munat, lisää sokerit ja vatkaa kunnolla sekaisin, vaahdottaa ei tarvitse. Sekoita joukkoon voisuklaaseos. Siivilöi joukkoon lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
 Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle piirakkapellille ja lado omenalohkot päälle. Jos haluat paksumman piirakan, käytä pienempää astiaa ja paista vähän kauemmin.
 Paista uunissa 160 C puolisen tuntia.
 Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti