torstai 23. kesäkuuta 2016

MUTAKAKKUA RAPARPERIHILLOKKEEN, MANSIKOIDEN JA JÄÄTELÖN KANSSA
(Taste of Tuusula, jälkiruoka)
 Jälkiruoaksi tein viime lauantaina todella helppoa, pinnalta rapeaa ja sisältä tahmaisen valuvaa mutakakkua Kinuskikissan reseptillä. Ja pihalta kipaisin muutaman raparperin varren, että saisin makean vastapainoksi jotain kirpeää. Ja viileä vaniljainen jäätelö ja pari mansikkaa toivat myös lisää makuvivahteita jälkiruoka-annokseen. Tilkka punaviiniä suklaakakun kanssa ja tilkka kermalikööriä kokonaisuutta tasapainottamaan... Kylläpä jäi hyvä maku suuhun!
HELPPO MUTAKAKKU

2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 munaa
3 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
100g voita tai margariinia
 Voitele kakkuvuoka (halk. n. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini. Kääntele jauhot sekaan varovasti. Paista 200 asteessa 15-20 min riippuen siitä kuinka valuvaa kakkua haluat.

RAPARPERIHILLOKE

n. 500 g raparperia
2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
(muutama mansikka)

 Pese raparperit ja kuori ne. Leikkaa varret parin sentin paloiksi. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Hauduta kannen alla, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Mausta vaniljasokerilla.
 Jos haluat, voit lisätä sekaan muutaman pilkotun mansikan väriä ja makua tuomaan. Anna jäähtyä kylmäksi.


Kokoa annokset laittamalla ensin lautasille raparperihilloketta. Leikkaa päälle reilu pala lämmintä mutakakkua ja sen päälle kylmää vaniljajäätelöä. Koristele vielä muutamalla mansikalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti