maanantai 6. kesäkuuta 2016

KUKKAKIMPPUKAKKU
Olimme tyttäreni kanssa vähän sisareni apuna, kun hän järjesti kuopuksensa ylioppilasjuhlia. Sisareni oli huhkinut hullun lailla ja meille jäi lopulta vain ruokien asettaminen tarjolle ja voileipäkakun koristelu.
Jonkun aikaa on jo näkynyt kuvissa näitä kukkakakkuja - eli kakkuja, jotka koristellaan kukkakimpun muotoon. Nämä kakut (2 kpl) olivat niin kookkaita, ettei ollut mitään mieltä viedä "varrella" enää tilaa pöydästä, joten se jätettiin pois. Sen olisi voinut tehdä siivuttamalla ohuelti kurkun tai käyttämällä ruohosipulia, joten siinä vinkki niille, jotka haluavat kimppuunsa varren.
Pöydässä oli suolaisena tarjottavana: savulohta kermaviilikastikkeen kanssa,erilaisia lihaleikkeleitä, focaccia-leipää, coctail-Karjalan piirakoita ja munavoita, vihersalaattia, kalahyydykekakku ja lihavoileipäkakku.
Makeina tarjolla oli: Bebe-leivoksia, Ylioppilaat -pikkuleipiä sekä lime-valkosuklaakakkua.
Kukkakimppukakun koristeluun käytettiin: jääsalaattia ja tavallista vihreää salaattia, kinkusta ja juustosta kieritettyjä "ruusuja", juustosta ja kurkusta muotilla leikattuja kukkia, eri väirisistä kirsikkatomaateista leikattuja pikkukukkia sekä tummia viinirypäleitä. Kokonaisuudesta tuli todella muhkea ja näyttävä ja sisus oli tosi herkullinen.

2 kommenttia: