torstai 9. kesäkuuta 2016

FRITEERATUT MOZZARELLATIKUT
 Aina kun tytär on kotona, syntyy keittiössä jotain hyvää. Sain töihin tekstiviestin, jossa tilattiin kotiin tullessani pari mozzarellapalloa ja öljyä kaupasta. Muistin tilauksen ja jännityksellä jäin odottelemaan, mitä niistä oli syntymässä.
 Anni on ennenkin friteerannut sipulirenkaita meille ja nyt niitten lisäksi valmistui mozzarellatikkuja. Siis sairaan hyvää! Itse tekaisin pikasalaatin sillä välin, kun naposteltavat valmistuivat ja mies sekoitti kermaviilistä dippikastikkeen. Vähän ajan kuluttua ei kuulunutkaan muuta, kuin maiskutusta ja huokauksia!
FRITEERATUT MOZZARELLATIKUT (n. 20 kpl)

pari mozzarellapalloa
kananmuna
korppujauhoja
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

 Leikkaa mozzarellapallot 1-2 sentin paksuisiksi tikuiksi. Vatkaa kananmunat pienessä kulhossa kevyesti rikki. Laita toiseen kulhoon korppujauhoja, joihin on laitettu sekaan vähän suolaa.
 Kastele juusto"tikut" varovasti ensimmäisessä kulhossa olevaan kananmunaan. Nostele tikut seuraavaksi korppujauhoihin, joihin on laitettu vähän suolaa (ei välttämätöntä). Toista tämä eli seuraavaksi kananmunaan ja taas uudestaan korppujauhoihin. Tulplaleivitys takaa sen, että juusto pysyy paremmin kuorrutuksen sisällä paistettaessa. Laita tikut lautaselle ja vie ne pakastimeen noin puoleksi tunniksi odottamaan paistamista.
 Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Öljy on sopivaa, kun leipäpala ruskistuu n. minuutissa. Nosta tikkuja kattilaan muutama kerrallaan ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Varo, ettei öljy ole liian kuumaa. Tikut valmistuvat yllättävän nopeasti kuumassa öljyssä, kun ei ole tarkoitus paistaa niitä sisältä.
 Nostele mozzarellatikut reikäkauhalla leivinpaperilla olevien talouspapereitten päälle, että ylimääräinen öljy voi valua pois.
 Tarjoa esim. kermaviilidipin kanssa.
Tuplaleivitetyt mozzarellatikut menossa lautasella pakastimeen odottamaan paistumista.
Öljyn kanssa pitää olla varovainen - tämänkin ruoan valmistus on roisketta ja räiskintää!
Sipulirenkaat ja juustotikut täyttävät tuoksullaan pikku hiljaa keittiön!
Herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti