lauantai 21. kesäkuuta 2014

SALMIAKKITOFFEETA MAKEAN NÄLKÄÄN
 Yksi kevään mukavimpia elämyksiä oli käynti Lakritsifestivaaleilla Helsingin Wanhassa Satamassa. Tällaiselle laku- ja salmiakkifriikille se oli kuin pieni taivas. Pitkin alkukesää onkin tullut tyttären kanssa muisteltua niitä herkkupaloja, joita siellä maistelimme.
Tänään yllätti makeannälkä ja tytär päätti suunnata keittiöön. Ja tuloksena oli niin herkulliset salmiakkitoffeet ettei paremmasta väliä. Festivaaleilta hankittu Haganolin salmiakkimixeri pääsi pääosaan, kun tytär puolisen tuntia keitteli suussa sulavaa toffeeta.
Maistuis varmaan sullekin!
SALMIAKKITOFFEE

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl turkkaricrushia
4 "korkillista" Haganolin salmiakkimixeriä

Laita kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan ja keittele hiljaisella lämmöllä n. 20-30 minuuttia koko ajan sekoitellen. Testaa toffeen valmistumista pudottamalla tippa kylmään vesilasiin. Jos pystyt tekemään tipasta pallon, on seos valmista.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Astian kokoon vaikuttaa se, kuinka paksuja paloja toffeeta haluat.
Laita toffeeastia noin tunniksi pakastimeen jähmettymään.
Leikkaa paloiksi ja nauti! 

2 kommenttia:

  1. Yllytyshullu lähti kokeilemaan heti! Nyt on pakko pysytellä hereillä vielä tunti, että saan ne pois pakastimesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit ottaa vähän aiemminkin...luulen... Oli niin sairaan hyvää, että vei todella kielen mennessään :)

      Poista