perjantai 13. kesäkuuta 2014

UUNIRAEJUUSTOVUOKA
 Iltapala syntyi tänään raejuustosta, sillä rasian päiväys oli menossa vanhaksi. Kokeiluun meni uunissa tehtävä vuoka, johon tuli vähän kermaa ja muuta. Ja nautittiin lämpimänä mansikkasurvoksen kanssa. Ihanan pehmeää ja vaniljaisen makuista. Ja mansikka raikastamassa kokonaisuutta.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä niin vaivattomasti ja nopeasti syntyy tämä iltapala tai jälkiruoka. Sopii joka tilanteeseen! Ja tarjosin sitä seuraavana päivänä kylmänä ja toimi edelleen. Seuraksi sopivat tuoreet tai pakastetut marjat tai hillonokare.
UUNIRAEJUUSTOVUOKA

2 kananmunaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1½ rkl vehnäjauhoja
250 g raejuustoa
2 dl ruokakermaa

Laita uuni kuumenemaan 175 C.
Vatkaa munat, sokerit, suola ja jauhot tasaiseksi. Lisää raejuusto ja kerma. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen.
Kypsennä n. 30-40 minuuttia kunnes seos on hyytynyt ja pinnaltaan kauniisti ruskistunut.
Tarjoa mansikkasurvoksen kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti